Plast, aluminium eller träfönster?

Vilket material ska jag välja på fönster?

Fonster

Trä – klassiskt och prisvärt

När man tänker på fönster så tänker nog de allra flesta i första hand på trä. Det är inte heller så konstigt eftersom trä är ett både prisvärt och vackert material. Trä kan vara lite väderkänsligt men kräver ändå relativt lite underhåll. Ungefär vart tionde år räcker i regel för att man ska få behålla sina fönster fina och fräscha i flera decennier. Tyvärr är medlen man använder för fönstertvätt inte särskilt miljövänliga vilket gör att träfönster inte är det allra bästa valet ur miljösynpunkt.

Gå till Beijer Byggs fönsterväljare här

Aluminum – nästan underhållsfritt med bra energivärden men dyr prislapp

Det har också börjar dyka upp andra material som kan vara minst lika bra. Rent aluminium är ett material som är i stort sett underhållsfritt- men också dyrt. Det gör att man sällan ser det hos privatpersoner, utan mest hos olika typer av företag och industrier. Aluminium har väldigt bra energivärden vilket gör att det sakta men säkert börjar leta sig in även i de privata hemmen.

Gå till Beijer Byggs fönsterväljare här

Plast – tåligt och prisvärt. Men mycket svårt att laga om olyckan skulle vara framme

Det finns ytterligare ett alternativ som börjar bli vanligt på marknaden, nämligen plast. Plastfönster är enormt tåliga när det gäller väder och vind och behöver i stort sett inget underhåll alls. Plastfönster har ihåliga ramar vilket ger både bra isolering och gör de enkla att underhålla och det i kombination gör att de både ser bra ut och fungerar bra väldigt länge. Plast är på många sätt ett prisvärt alternativ. Den enda stora nackdelen är att om det av någon anledning skulle bli en spricka eller annan skada på plastfönstret är det i stort sett omöjligt att laga. Ett skadat träfönster går oftast att laga medan ett plastfönster dessvärre behöver bytas ut.

Gå till Beijer Byggs fönsterväljare här


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s