Välkommen hem till Lisa Tegelmark och Skogslyckan

Jag heter Lisa, är 40 år och bor i Sörmland med min sambo Thomas och hans två barn som vi har på deltid. Ursprungligen kommer jag från en liten by på Färingsö utanför Stockholm och jag är där emellanåt och hälsar på. Jag har länge velat ha en egen stuga i byn, eftersom jag vill kunna åka dit när jag vill och stanna hur länge jag vill, utan att behöva kolla att det passar att jag kommer och bor hos min pappa, syster eller någon annan släkting eller kompis. Jag är en person som behöver mycket egentid och det är viktigt för mig att ha en egen plats. Nu har det äntligen blivit verklighet.

img_6105

Förra året blev mina kusiners sommarstuga till salu och min pappa köpte den. Den stora stugan hyr nu min syster av honom som permanentboende och jag har bett om att få göra i ordning den lilla gäststugan som finns på samma tomt, så att jag kan använda den. Det är en pytteliten stuga som någon från början byggt delvis av spillvirke och även byggt om vid något tillfälle. T.ex. så har den haft en veranda, men någon har byggt in verandan så det blev ett extra rum och då byggt in hela verandaräcket. Dock satte de inte in isolering, så mitt första steg har varit att riva alla innerväggar och innertak för att åtgärda detta. Och det är där jag är nu i processen. När det är klart är det dags att inreda.

img_6103

Eftersom stugan är så liten blir det en del compact living-tänk, men samtidigt vill jag inte att inredningen ska kännas för modern och bara bestå av ihopfällbara lösningar, utan jag vill verkligen ha känslan av gammal sommarstuga. Att kombinera dessa två saker är en liten utmaning. Särskilt som vi ska få plats två vuxna och ibland även två barn.

Det är en del annat att göra på stugan också. Ytterväggarna behöver på sina håll ses över och bytas ut och det ska till en liten altan. El finns indraget sedan förut, men inte vatten, så jag ska dra in sommarvatten och sätta in en liten varmvattenberedare. Det ska också sättas in en liten kamin och en mulltoa.

img_2200

Bredvid stugan har jag ställt min vardo, som också ska göras iordning med fler sovplatser. Vardon byggde jag tillsammans med ett gäng vänner för några år sedan och det var när jag byggde den som mitt intresse för att bygga och snickra väcktes. Jag är verkligen en amatörsnickare, det är mycket jag får lära mig medan jag bygger, men det är ju bara roligt.

img_2855

För tillfället är jag sjukskriven, men annars jobbar jag som coach i personlig utveckling. Det är ett mycket roligt och givande arbete där jag får möjlighet att hjälpa andra att stärka sin självkänsla och komma till insikt om hur de kan leva sina liv på det sätt de verkligen vill. Och just det där sista är något som är otroligt viktigt även för mig, att jag kan leva mitt liv precis så som jag vill och den här stugan är verkligen en stor del i att jag kan göra det.

Vill man följa mitt bygge utöver här på Byggvarulistans blogg så kan man gå med i gruppen Skogslyckan på Facebook.

Och är man nyfiken på hur vi byggde vardon så finns massor av filmklipp och texter här.

img_2854


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s