Tidstypiskt – Lär dig mer om ditt flerbostadshus

tidstypiskt-front

Författarna tar oss med på en hundraårig resa genom stilmässiga växlingar i vardagsarkitekturen. Tidstypiska byggnadsdetaljer från Stockholm presenteras decennium för decennium. Från 1880-talets klassicis­tiska arkitektur via 1930-talets avskalade funktionalism till 1970-talets återgång till stenstadens grammatik som ideal.

tidsty1

De 351 sidorna är fulla med fotografier och ritningar. I boken visas enkelt och tydligt utvecklingen av bostadshus i staden och vilka spår som olika stilideal har avsatt. En mycket bra ritningsdel gör det möjligt att tidsbestämma dörrfoder och golvsocklar – eller att använda ritningarna för att tillverka nytt.

Vi på Byggvarulistan rekommenderar starkt denna bok om du ska renovera och vill göra det med så tidstypiska detaljer som möjligt som passar ditt hus. Köp boken här!

tidsty2
Författarna till boken, arkitekten Cecilia Björk och kollegan Laila Reppen, prisades nyligen för sitt arbete för att uppmärksamma vardagsarkitektur på Arkitekturgalan. Kul tycker vi på Byggvarulistan, grattis!!! Läs mer här!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s