En vägg upp och en vägg ner

Äntligen har jag haft tid att bygga och innerväggen där huvuddelen av mitt lilla minikök ska vara har blivit klar. Yey! Det känns otroligt skönt att komma vidare med stugan.

IMG_8606
IMG_8618IMG_8617

Kanske är det inte de snyggaste och mest raka vinklar jag sågat, men det döljs ju när jag satt lister över. Vanligtvis är jag perfektionist på den där nivån att det ibland nästan blir jobbigt för att jag ”aldrig blir färdig”, men med det här byggprojektet tillåter jag det bli som det blir, så länge det fungerar, annars skulle det ta ännu längre tid att bli klar. Jag menar, det tar ju tid ändå, eftersom jag är novis på bygge. Det är hursomhelst en befriande känsla att nöja mig vid att det blir tillräckligt bra.

En vägg blev färdig och en annan vägg som redan var färdig har jag tagit ner, som ni kan se lite av till höger på den sista bilden, där det saknas brädor. Detta är för att jag har tänkt om angående placering av min lilla fina gjutjärnskamin och jag därför måste byta till lämplig isolering bakom den. Eftersom jag använt råspont som sitter i varandra så behövde jag ta ner alla brädor ända ifrån hörnet och fram till kaminens placering. Men det var ändå ganska lätt gjort, eftersom jag valt att skruva upp dem istället för att spika upp dem, så det blev skruvdragare istället för kofot och det tackar jag mig själv för. Egentligen tycker jag att det är snyggare med spik som ju nästan inte syns alls än med skruv, men det är tillräckligt snyggt och jag tycker det är lättare och skönare att skruva än att spika.

Det sista jag gjorde denna bygghelg var att rita upp på golvet hur jag ska bygga/ställa upp det lilla köket. Detta för att se att det får plats så som jag tänkt. Det kommer bli ett 80 cm brett bänkskåp med tre lådor, på vilket jag ställer en liten gasolspis och för att spara plats får gasolflaskan en egen plats på utsidan av huset med slangen dragen genom väggen. En liten diskbänk, en liten kyl med frysfack och en köksfläkt blir det också. Och så några hyllor och gjutjärnskaminen. Fast innan jag kan sätta in allt det där är det en hel del annat som måste göras och det tar tid. Längre tid än jag egentligen skulle önska.

Om jag får avsluta det här inlägget med att ge ett högst personligt tips till andra amatörbyggare som gör det mesta helt ensamma så är det att inte stressa upp sig över att det tar tid. Saker i livet kan ha en tendens att komma emellan så att bygget inte blir lika effektivt som man först planerat och även när man bygger så tar saker gärna lite längre tid än man trott. Och blir det så får det lov att vara OK. Om man börjar känna att det inte är OK, så tror jag att man tappar lusten.
Det tar den tid det tar, så istället för att stressa: bygg och njut av allt du lär dig och hur fint det blir! 🙂

IMG_8608


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s